Magazin > VIP
18 ogledov

Kate ne bo poslušna Williamu

Med blagoslovom bosta morala ženin in nevesta tudi poklekniti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kate Middleton gre po stopinjah svoje pokojne tašče, princese Diane. Tudi sama namreč svojemu izbrancu ne bo obljubila, da ga bo ubogala.

V javnost je že prišel zapis poročne ceremonije, ki jo bo vodil canterburyjski nadškof in poglavar Anglikanske cerkve Rowan Williams. Zanimivo je, da besedilo vsebuje tudi že zaročenčeve odgovore. Vsaj vrhovni božji služabniki torej kakšnih presenečenj ne pričakujejo.

Kate bo pred oltar pripeljal njen oče, prstana pa bo pred njuno nataknitvijo na prst blagoslovil nadškof. Med blagoslovom bosta morala ženin in nevesta tudi poklekniti.

Iz prepisa je razvidno tudi, da Kate Middleton svojemu izbrancu ne bo obljubila, da ga bo ubogala, ga pa bo "ljubila, tolažila, spoštovala in podpirala". Podobno zaobljubo je ob poroki s princem Charlesom leta 1981 podala princesa Diana, medtem ko so številne druge kraljeve neveste, vključno s kraljico Elizabeto II. (sicer na njeno izrecno željo), vključile tudi obljubo, da bodo svoje može ubogale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.