Kate varna pred ugrabitelji

Foto: EPA
Foto: EPA
Vojvodina Catherine bi zaradi svoje priljubljenosti lahko postala lahka tarča ugrabiteljev. Zato jo je britanski dvor poslal na tečaj, ki bo še povečal njeno varnost.
Oglej si celoten članek

Catherine Middelton obkroža množica oboževalcev kjerkoli se pojavi, njena navzočnost pa bi zlahka premamila ugrabitelje, zato je pod okriljem britanskih zračnih sil opravila obrambni tečaj proti ugrabitvi.

Tečaj zajema veščine, kot so: prepoznavanje nevarnosti ugrabitve, vožnjo pod pritiskom in predajanje kodiranih znakov v primeru nevarnosti. Je rutina, skozi katero gredo številni predstavniki modre krvi, zvezdniki in ljudje, ki službujejo v nevarnih državah. Tečaj je v britanski kraljevi družini že 30 let uveljavljen postopek zagotavljanja varnosti, pri svojih 16 letih ga je opravil tudi princ William.

V britanski kraljevi družini je že prišlo do neljubega dogodka, in sicer leta 1974, ko je ugrabiteljem spodletela ugrabitev princese Anne."Palača želi Kate zagotoviti, da je njen novi status ne bo ogrožal," je za enega izmed britanskih časnikov zaupal neimenovani vir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.