Magazin > VIP
20 ogledov

Kate varna pred ugrabitelji

vojvodinja kambriška Catherine Middleton EPA
Vojvodina Catherine bi zaradi svoje priljubljenosti lahko postala lahka tarča ugrabiteljev. Zato jo je britanski dvor poslal na tečaj, ki bo še povečal njeno varnost.

Catherine Middelton obkroža množica oboževalcev kjerkoli se pojavi, njena navzočnost pa bi zlahka premamila ugrabitelje, zato je pod okriljem britanskih zračnih sil opravila obrambni tečaj proti ugrabitvi.

Tečaj zajema veščine, kot so: prepoznavanje nevarnosti ugrabitve, vožnjo pod pritiskom in predajanje kodiranih znakov v primeru nevarnosti. Je rutina, skozi katero gredo številni predstavniki modre krvi, zvezdniki in ljudje, ki službujejo v nevarnih državah. Tečaj je v britanski kraljevi družini že 30 let uveljavljen postopek zagotavljanja varnosti, pri svojih 16 letih ga je opravil tudi princ William.

V britanski kraljevi družini je že prišlo do neljubega dogodka, in sicer leta 1974, ko je ugrabiteljem spodletela ugrabitev princese Anne."Palača želi Kate zagotoviti, da je njen novi status ne bo ogrožal," je za enega izmed britanskih časnikov zaupal neimenovani vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.