Katera je najlepša drag queen v deželi tej?

Foto: nn TZscena13.02.08...drag show...afrodita.foto:nn...
Po petih letih se vrača transvestitski šov, ki podira stereotipe o spolu in tipičnih moško-ženskih vlogah.
Oglej si celoten članek


Od 29. marca do 21. junija se v ljubljanski Klub K4 po petih letih vrača Slovenia's Next Best Drag, tradicionalno tekmovanje, na katerem bodo ponovno izbirali najlepšega slovenskega drag queena. Rok za prijave na razpis je do nedelje, 23. marca, prvo predtekmovanje pa bo 29. marca. Šov bodo kot v vseh dozdajšnjih letih v okviru teh večerov obiskali številni estradniki, dogodke pa bo vodila TV-voditeljica in pevka Manja Plešnar. Strokovna žirija zaenkrat ostaja skrivnost.

Del gejevske subkulture

"Na zadnjem Slovenia's Next Best Dragu v sezoni 2008/09 je zmagal drag queen Afrodita, zelo pa je presenetil tudi Dragan – da, tudi ženske se preoblečejo v moške. Naše tekmovanje bo pokazalo, katere dive so danes med gejevskim občinstvom najbolj priljubljene. Šov je takrat vzbudil veliko zanimanje, tudi medijsko, v finalu pa so sodelovale številne znane slovenske pevke, kot sta Alenka Godec in Nuša Derenda," za Žurnal24 pojasnjuje organizator Sandi Prosen in dodaja, da so transvestitski šovi tradicionalni del gejevske subkulture, na zabaven način presegajo stereotipe o spolu, tipičnih moško-ženskih vlogah, in vedno dvignejo veliko prahu: "Ne nazadnje so to pokazale tudi Sestre. Slovenija je bila prva država, ki je transvestitski šov postavila na oder Evrovizije. Izraelska predstavnica Dana International je bila namreč dejansko transseksualka in je nastopila kot ženska."

Prijave zbirajo do nedelje

Zadnji šov je vodila transdiva Salome, za katero pa organizatorji še ne vedo, ali bo kakorkoli sodelovala tudi letos. In kdo se lahko prijavi? Pravzaprav vsak polnoletni posameznik ne glede na spol, spolni izraz ali spolno usmerjenost, prijava mora biti do 23. marca poslana na elektronski naslov info@ganimed.si, vsebovati pa mora ime, priimek, naslov, kraj bivanja, e-naslov, telefonsko številko in datum rojstva. Zmagovalca ali zmagovalko čaka nagrada v višini 600 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.