Magazin > VIP
71 ogledov

Katera je najlepša drag queen v deželi tej?

TZscena13.02.08...drag show...afrodita.foto:nn... nn
Po petih letih se vrača transvestitski šov, ki podira stereotipe o spolu in tipičnih moško-ženskih vlogah.


Od 29. marca do 21. junija se v ljubljanski Klub K4 po petih letih vrača Slovenia's Next Best Drag, tradicionalno tekmovanje, na katerem bodo ponovno izbirali najlepšega slovenskega drag queena. Rok za prijave na razpis je do nedelje, 23. marca, prvo predtekmovanje pa bo 29. marca. Šov bodo kot v vseh dozdajšnjih letih v okviru teh večerov obiskali številni estradniki, dogodke pa bo vodila TV-voditeljica in pevka Manja Plešnar. Strokovna žirija zaenkrat ostaja skrivnost.

Del gejevske subkulture

"Na zadnjem Slovenia's Next Best Dragu v sezoni 2008/09 je zmagal drag queen Afrodita, zelo pa je presenetil tudi Dragan – da, tudi ženske se preoblečejo v moške. Naše tekmovanje bo pokazalo, katere dive so danes med gejevskim občinstvom najbolj priljubljene. Šov je takrat vzbudil veliko zanimanje, tudi medijsko, v finalu pa so sodelovale številne znane slovenske pevke, kot sta Alenka Godec in Nuša Derenda," za Žurnal24 pojasnjuje organizator Sandi Prosen in dodaja, da so transvestitski šovi tradicionalni del gejevske subkulture, na zabaven način presegajo stereotipe o spolu, tipičnih moško-ženskih vlogah, in vedno dvignejo veliko prahu: "Ne nazadnje so to pokazale tudi Sestre. Slovenija je bila prva država, ki je transvestitski šov postavila na oder Evrovizije. Izraelska predstavnica Dana International je bila namreč dejansko transseksualka in je nastopila kot ženska."

Prijave zbirajo do nedelje

Zadnji šov je vodila transdiva Salome, za katero pa organizatorji še ne vedo, ali bo kakorkoli sodelovala tudi letos. In kdo se lahko prijavi? Pravzaprav vsak polnoletni posameznik ne glede na spol, spolni izraz ali spolno usmerjenost, prijava mora biti do 23. marca poslana na elektronski naslov info@ganimed.si, vsebovati pa mora ime, priimek, naslov, kraj bivanja, e-naslov, telefonsko številko in datum rojstva. Zmagovalca ali zmagovalko čaka nagrada v višini 600 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.