Katero kuhano vino ima manj kalorij, belo ali rdeče?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vprašanje, ki je v tem prazničnem času zelo aktualno.
Oglej si celoten članek

Sezona kuhanega vina je v polnem zamahu in čeprav v vinu na stojnicah menda skoraj ni alkohola, vas bo presenetilo, katera opojna tekočina, bela ali rdeča, ima več kalorij. Če vas je barva prosojne tekočine zavedla, naj razkrijemo, da je belo vino bolj kalorično od rdečega, a skoraj minimalno. Kozarec rdečega vina vrste Pinot Noir ima namreč 121 kalorij, kozarec belega vina vrste Chardonney pa 123.

Zdravje Pozor, tega podatka proizvajalci alkoholnih pijač ponavadi ne razkrivajo

V teh prazničnih dneh si sicer radi privoščimo kozarček ali dva, a naše merilo naj bo vedno zdrava mera. V vinu se namreč skrivajo tudi koristne snovi kot so antioksidanti. Seveda pa je kuhano vino bolj kalorično od navadnega, saj mu je ponavadi dodan sladkor, zato bo vseeno bolj zdrava izbira, če si ga pripravimo doma. 

Zdravje Toliko kalorij vsebuje kuhanček

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:16 26. December 2018.

    Glede na to, da vsebnosti vina v "kuhančku" nišče ne nadzira je pri nas kuhano vino brez kalorij! Bil v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.