Ke$ho tožijo za 14 milijonov

Foto: Žurnal24 Pevka je dolgo čakala na uspeh. (Foto: Reuters)
Vzpenjajočo se zvezdnico Ke$ho nekdanji menedžerji tožijo za kar 14 milijonov dolarjev, ker naj bi jih izrinila iz svoje kariere in posledično zaslužka. Za to krivijo tudi njenega producenta, Dr. Luka.
Oglej si celoten članek

Razvpita pevka Ke$ha in producent Dr. Luke sta se nedavno znašla na sodišču, saj so Ke$hini nekdanji menedžerji proti njima vložili tožbo v vrednosti 14 milijonov dolarjev.

 

Za ta korak so se odločili, ker je 23-letna zvezdnica kršila pogodbo, podpisano leta 2006, v kateri je zapisano, da je podjetje DAS Communications upravičeno do 20-odstotnega zaslužka v primeru, če ji zagovotijo velik glasbeni prodor.

 

Zapleti s pogodbo

Pevka bi pogodbo lahko razdrla, če ji v enem letu ne bi uspelo na glasbeni sceni, in ravno to je jabolko spora. Pogodbo so kasneje podaljšali, še več – dogovarjali so se celo za sodelovanje z založbo Warner Bros. Records.

 

Ke$hin prijatelj, producent in pisec pesmi Dr. Luke je zvezdnico septembra 2008 prepričal, da razdre pogodbo in prekine sodelovanje z DAS Communications, kar je tudi storila.

 

Pevki v bran se je postavil tudi njen odvetnik Charles Ortner, ki pravi, da je imela Ke$ha vse pravne pravice, da je omenjeno pogodbo prekinila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.