Magazin > VIP
7 ogledov

Ke$ho tožijo za 14 milijonov

Pevka je dolgo čakala na uspeh. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vzpenjajočo se zvezdnico Ke$ho nekdanji menedžerji tožijo za kar 14 milijonov dolarjev, ker naj bi jih izrinila iz svoje kariere in posledično zaslužka. Za to krivijo tudi njenega producenta, Dr. Luka.

Razvpita pevka Ke$ha in producent Dr. Luke sta se nedavno znašla na sodišču, saj so Ke$hini nekdanji menedžerji proti njima vložili tožbo v vrednosti 14 milijonov dolarjev.

 

Za ta korak so se odločili, ker je 23-letna zvezdnica kršila pogodbo, podpisano leta 2006, v kateri je zapisano, da je podjetje DAS Communications upravičeno do 20-odstotnega zaslužka v primeru, če ji zagovotijo velik glasbeni prodor.

 

Zapleti s pogodbo

Pevka bi pogodbo lahko razdrla, če ji v enem letu ne bi uspelo na glasbeni sceni, in ravno to je jabolko spora. Pogodbo so kasneje podaljšali, še več – dogovarjali so se celo za sodelovanje z založbo Warner Bros. Records.

 

Ke$hin prijatelj, producent in pisec pesmi Dr. Luke je zvezdnico septembra 2008 prepričal, da razdre pogodbo in prekine sodelovanje z DAS Communications, kar je tudi storila.

 

Pevki v bran se je postavil tudi njen odvetnik Charles Ortner, ki pravi, da je imela Ke$ha vse pravne pravice, da je omenjeno pogodbo prekinila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.