Kekec, ki pazi na bobre

Foto: Barbara Čeferin, SMG Ljubljana
Foto: Barbara Čeferin, SMG Ljubljana
V sklopu festivala Bobri bodo ob 18. uri v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana uprizorili predstavo za otroke, Kekec.
Oglej si celoten članek

V predstavi Kekec sodobni slovenski koreograf Branko Potočan uprizori klasično mladinsko zgodbo Josipa Vandota o Kekcu na izviren način, v katerem se gib preplete z besedo in fizično gledališče z elementi sodobnega plesa.

S svojo skupino Fourklor Potočan je do danes ustvaril že številne odmevne predstave, ki so na slovensko plesno sceno vnesle svežino humorja, neposrednost fizičnosti in veliko teatralnosti ter svojevrstno dramaturgijo avtorske pisave.

Za svoje delo je prejel nagradi zlata ptica in posebno nagrado žirije na mednarodnem festivalu MESS. Z igralskim ansamblom SMG je tako vstopil v dialog z Vandotom, da bi ustvarili predstavo, kakršne v Sloveniji še nismo videli: gibalno-gledališko delo za otroško občinstvo, ki se v vzgojnem procesu nima priložnosti srečevati z elementi sodobnega plesa in fizičnega gledališča.

Za vstopnico boste odšteli 15,50 evra, dijaki, študentje, brezposelni, upokojenci in invalidi 9,50 evra, predšolski otroci in osnovnošolci pa šest evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.