Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Kekec, ki pazi na bobre

Kekec Barbara Čeferin, SMG Ljubljana
V sklopu festivala Bobri bodo ob 18. uri v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana uprizorili predstavo za otroke, Kekec.

V predstavi Kekec sodobni slovenski koreograf Branko Potočan uprizori klasično mladinsko zgodbo Josipa Vandota o Kekcu na izviren način, v katerem se gib preplete z besedo in fizično gledališče z elementi sodobnega plesa.

S svojo skupino Fourklor Potočan je do danes ustvaril že številne odmevne predstave, ki so na slovensko plesno sceno vnesle svežino humorja, neposrednost fizičnosti in veliko teatralnosti ter svojevrstno dramaturgijo avtorske pisave.

Za svoje delo je prejel nagradi zlata ptica in posebno nagrado žirije na mednarodnem festivalu MESS. Z igralskim ansamblom SMG je tako vstopil v dialog z Vandotom, da bi ustvarili predstavo, kakršne v Sloveniji še nismo videli: gibalno-gledališko delo za otroško občinstvo, ki se v vzgojnem procesu nima priložnosti srečevati z elementi sodobnega plesa in fizičnega gledališča.

Za vstopnico boste odšteli 15,50 evra, dijaki, študentje, brezposelni, upokojenci in invalidi 9,50 evra, predšolski otroci in osnovnošolci pa šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.