Kempinski: "Komunikacija v slovenščini je vedno možna"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hotel Kempinski Palace Portorož Plestenjakove obtožbe na Facebooku ne komentira.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden se je Jan Plestenjak na svojem Facebook profilu pritožil, da ga na recepciji hotela Kempinski Palace Portorož nihče ni razumel slovensko. PR-služba omenjenega hotela odgovarja, da omenjenega dogodka ne bodo komentirali: "Načeloma nikoli ne komentiramo izjave ali stališča v medijih, kot je Facebook, saj se zavedamo, da v demokratični državi, kot je Slovenija, lahko vsakdo objavi svoje osebno mnenje."

Iz portoroškega hotela Kempinski so še sporočili, da je petinsedemdeset odstotkov njihovih zaposlenih slovensko govorečih: "Seveda imamo tudi tuj kader, ker je Kempinski mednarodna skupina, ki upravlja dvainsedemdeset hotelov po celem svetu. Prav tako imamo tudi tuji kader, ki se pri nas izobražuje. Zagotavljamo pa, da je na naši recepciji vedno slovensko govoreče osebje in je komunikacija v slovenščini vedno možna," dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:29 4. April 2016.

    Če bodo kaznovali Planico zaradi nerabe Slovenščine , naj prej usekajo in to do daske tale in podobne hotele !

  • 10:17 17. Julij 2012.

    Ajoj ke sramota pa še se upajo objavit, da v hotelu ki je v SLOVENIJI samo 75% govori slovensko? Torej …

  • dd
    09:54 17. Julij 2012.

    Na žalost tudi njihova spletna stran nima besedice Slovenščine. Za obletnico se bomo zato, zaradi protesta, zabavali drugje!! Ker smo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.