Kijin dokaz vsestranskosti

Foto: Žurnal24 Koncept KND-4 so izdelali v Koreji, oblikovali pa v Kijinem oblikovalskem središ
Kia je na avtomobilskem sejmu v Bruslju evropskemu občinstvu premierno predstavila koncept KND-4. KND-4 bi lahko označili za dinamičnega in izvirnega, poglede privlači z močnim značajem in individualnostjo.
Oglej si celoten članek

Čeprav gre za koncept, ki predstavlja Kijino vizijo terenca prihodnosti, 4466 milimetrov dolgo vozilo hkrati najavlja slogovne elemente prihodnjih serijskih modelov. Svetovna premiera KND-4 je bila lani v Seulu, ko je novinec v soju žarometov demonstriral Kijino oblikovalsko filozofijo Designology (Design&Technology), ki uteleša predanost proizvodnji estetskih, a tudi tehnološko naprednih vozil.



Od posebnosti naj izpostavimo 20-palčna platišča s pnevmatikami dimenzij 245/50 R20, moderno razsvetljavo LED in "higt-tech" notranjost. Prostora je za štiri potnike, vsak od njih pa bo imel svoj sedež. Metalni zaključek številnih elementov, napredna IT-tehnologija in številne luči notranjost Kijine študije naredijo še privlačnejšo. Široko vetrobransko steklo daje slutiti, da je notranjost prostorna, hkrati pa je v zanimivem nasprotju s celotno obliko svetil LED. Medosna razdalja je 2630 milimetrov, širina 1860, višina pa 1600 milimetrov, kratki previsi pa zagotavljajo odlične "off-road" sposobnosti.

Študijo poganja 2,2-litrski dizelski motor VG s štirimi cilindri in pogonom na vsa štiri kolesa, in sicer ob pomoči zadnje različice sistema ATT (Active Torque Transfer), ki samodejno razporeja navor na kolesa z največjim oprijemom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.