Magazin
15 ogledov

Kijin dokaz vsestranskosti

Koncept KND-4 so izdelali v Koreji, oblikovali pa v Kijinem oblikovalskem središ Žurnal24 main
Kia je na avtomobilskem sejmu v Bruslju evropskemu občinstvu premierno predstavila koncept KND-4. KND-4 bi lahko označili za dinamičnega in izvirnega, poglede privlači z močnim značajem in individualnostjo.

Čeprav gre za koncept, ki predstavlja Kijino vizijo terenca prihodnosti, 4466 milimetrov dolgo vozilo hkrati najavlja slogovne elemente prihodnjih serijskih modelov. Svetovna premiera KND-4 je bila lani v Seulu, ko je novinec v soju žarometov demonstriral Kijino oblikovalsko filozofijo Designology (Design&Technology), ki uteleša predanost proizvodnji estetskih, a tudi tehnološko naprednih vozil.



Od posebnosti naj izpostavimo 20-palčna platišča s pnevmatikami dimenzij 245/50 R20, moderno razsvetljavo LED in "higt-tech" notranjost. Prostora je za štiri potnike, vsak od njih pa bo imel svoj sedež. Metalni zaključek številnih elementov, napredna IT-tehnologija in številne luči notranjost Kijine študije naredijo še privlačnejšo. Široko vetrobransko steklo daje slutiti, da je notranjost prostorna, hkrati pa je v zanimivem nasprotju s celotno obliko svetil LED. Medosna razdalja je 2630 milimetrov, širina 1860, višina pa 1600 milimetrov, kratki previsi pa zagotavljajo odlične "off-road" sposobnosti.

Študijo poganja 2,2-litrski dizelski motor VG s štirimi cilindri in pogonom na vsa štiri kolesa, in sicer ob pomoči zadnje različice sistema ATT (Active Torque Transfer), ki samodejno razporeja navor na kolesa z največjim oprijemom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.