Kisla Cvičkarija

Foto: Žurnal24 Večer v skoraj popolnoma praznih Križankah so odprli Sausages. (Foto: Dejan Mijo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Začetek večernega dogajanja v Križankah v znamenju slabega obiska in kislega vremena.
Oglej si celoten članek

"Čeprav smo pričakovali več ljudi, nam jo je malce zagodlo vreme, a ker mnogi pridejo tudi pozneje, še težko ocenjujemo, koliko je obiskovalcev. To bo znano v prihodnjih urah, zato za zdaj lahko rečem le, da je število obiskovalcev zadovoljivo, program pa bo potekal po načrtu," je ob začetku koncertnega dogajanja na Cvičkariji v Križankah povedala Jasna Štupar iz Društva novomeških študentov (DNŠ).

Večerna zabava se je začela s precejšnjo zamudo, na odru pa so nastopili glasbeniki in skupine Kill Kenny, Sausages, Soddiha, Adi Smolar & Mestni postopači, Dalaj Eegol, Rok ‘n’ band in Okrogli muzikantje.

Od folklore do mažoretk

Že popoldne so se v sklopu Cvičkarije na Pogačarjevem trgu predstavili dolenjski vinogradniki, folklorna skupina, šentjernejska godba in trebanjske mažoretke ter rokodelci, seveda pa so bile najbolj polne tiste stojnice, ob katerih je potekala degustacija cvička. "Prvotna ideja je bila združiti dolenjske študente v Ljubljani na skupni zabavi. Cilj smo dosegli in iz ideje je zrasla Cvičkarija, ki jo poznamo danes," je dodala Štuparjeva.

Cvičkarijo smo zapustili pred deseto uro. Ali so se napovedi Štuparjeve, da mnogi pridejo tudi pozneje, uresničile, pa nam ni uspelo izvedeti. Nekaj sto se jih je zabavalo pred Križankami. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.