Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Kisla Cvičkarija

Večer v skoraj popolnoma praznih Križankah so odprli Sausages. (Foto: Dejan Mijo
1/12
Žurnal24 main
Začetek večernega dogajanja v Križankah v znamenju slabega obiska in kislega vremena.

"Čeprav smo pričakovali več ljudi, nam jo je malce zagodlo vreme, a ker mnogi pridejo tudi pozneje, še težko ocenjujemo, koliko je obiskovalcev. To bo znano v prihodnjih urah, zato za zdaj lahko rečem le, da je število obiskovalcev zadovoljivo, program pa bo potekal po načrtu," je ob začetku koncertnega dogajanja na Cvičkariji v Križankah povedala Jasna Štupar iz Društva novomeških študentov (DNŠ).

Večerna zabava se je začela s precejšnjo zamudo, na odru pa so nastopili glasbeniki in skupine Kill Kenny, Sausages, Soddiha, Adi Smolar & Mestni postopači, Dalaj Eegol, Rok ‘n’ band in Okrogli muzikantje.

Od folklore do mažoretk

Že popoldne so se v sklopu Cvičkarije na Pogačarjevem trgu predstavili dolenjski vinogradniki, folklorna skupina, šentjernejska godba in trebanjske mažoretke ter rokodelci, seveda pa so bile najbolj polne tiste stojnice, ob katerih je potekala degustacija cvička. "Prvotna ideja je bila združiti dolenjske študente v Ljubljani na skupni zabavi. Cilj smo dosegli in iz ideje je zrasla Cvičkarija, ki jo poznamo danes," je dodala Štuparjeva.

Cvičkarijo smo zapustili pred deseto uro. Ali so se napovedi Štuparjeve, da mnogi pridejo tudi pozneje, uresničile, pa nam ni uspelo izvedeti. Nekaj sto se jih je zabavalo pred Križankami. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.