Kitajski kondomi premajhni za Južnoafričanke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Južnoafriško sodišče je prekinilo vladni dogovor za nakup 11 milijonov kondomov, izdelanih na Kitajskem, ker naj bi bili le-ti premajhni.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Južnoafriški republiki je vladi prepovedalo nakup 11 milijonov kondomov za ženske od kitajskega proizvajalca s pojasnilom, da "so premajhni".

Ministrstvo za finance Južnoafriške republike je sklenilo dogovor s podjetjem Medical Siqamba za nakup 11 milijonov kondomov za ženske znamke Phoenurse s Kitajske. Težava je nastala, ko se je konkurenčno podjetje Sekunjalo Investments Corporation po izgubi posla pritožilo na višje sodišče v Pretorii z argumentom, da so njihovi kondomi 20 odstotkov večji od kitajskih. Sodnik je po preiskavi zadeve določil prekinitev dogovora s Siqambom ter presodil v korist Sekunjala s pojasnilom, da so kondomi premajhni, narejeni iz slabšega materiala ter niso odobreni s strani Svetovne zdravstvene organizacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.