Magazin > Bizarno
24 ogledov

Kitajski kondomi premajhni za Južnoafričanke

Tatovi so ukradli napravo za napihovanje velikega kondoma, slednjega pa so pusti Žurnal24 main
Južnoafriško sodišče je prekinilo vladni dogovor za nakup 11 milijonov kondomov, izdelanih na Kitajskem, ker naj bi bili le-ti premajhni.

Sodišče v Južnoafriški republiki je vladi prepovedalo nakup 11 milijonov kondomov za ženske od kitajskega proizvajalca s pojasnilom, da "so premajhni".

Ministrstvo za finance Južnoafriške republike je sklenilo dogovor s podjetjem Medical Siqamba za nakup 11 milijonov kondomov za ženske znamke Phoenurse s Kitajske. Težava je nastala, ko se je konkurenčno podjetje Sekunjalo Investments Corporation po izgubi posla pritožilo na višje sodišče v Pretorii z argumentom, da so njihovi kondomi 20 odstotkov večji od kitajskih. Sodnik je po preiskavi zadeve določil prekinitev dogovora s Siqambom ter presodil v korist Sekunjala s pojasnilom, da so kondomi premajhni, narejeni iz slabšega materiala ter niso odobreni s strani Svetovne zdravstvene organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.