Kje lahko uživate za silvestrovo

Foto: Marko Ocepek
Foto: Marko Ocepek
Tudi letošnji silvestrov večer bodo lahko ljubitelji gledališča, filma in glasbe preživeli v slovenskih hramih kulture.
Oglej si celoten članek

Večina večjih gledaliških hiš po vsej Sloveniji bo ponudila silvestrske predstave; nekaj vstopnic je ponekod še na voljo, razprodane pa so predstave Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), Špas teatra in SiTi Teatra BTC.

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo ob 20. uri na ogled akrobatski performans Cirkopolis kanadske skupine Cirque Eloize v režiji Davea St-Pierra in Jeannota Painchauda. Vstopnice za predstavo so še na voljo. Nekaj vstopnic je na voljo tudi za gostujočo glasbeno kriminalno komedijo Gledališča Koper z naslovom Parole, parole avtorja Alda Nicolaja v režiji Jake Ivanca, ki jo bodo uprizorili v Linhartovi dvorani ob 20.30. Vstopnice pa so že skoraj pošle za komedijo Toneta Partljiča Aldo in Micika v režiji Vinka Möderndorferja, ki si jo bo mogoče ogledati ob 20. uri v Klubu Cankarjevega doma.

Na velikem odru ljubljanske Drame bodo ob 19. uri uprizorili predstavo Zang tumb tuuum, ki je nastala v sodelovanju režiserja Vita Tauferja in dramaturginje Lare Simone Taufer, v Mali drami pa uro pozneje Ponorelo lokomotivo Stanislawa Ignacyja Witkiewicza v režiji Jerneja Lorencija. Vstopnice za obe predstavi so še na voljo. Veliki oder MGL bo ob 19.30 ponudil predstavo Lopeja de Vege Vitez čudes v režiji Luke Martina Škofa, mali oder pa pol ure pozneje dramo Karla Schönherrja Hudič babji v režiji Mateje Koležnik. Obe predstavi sta razprodani. Prav tako je razprodana predstava v SiTi Teatru BTC, kjer bo Janez Hočevar - Rifle nastopil v monokomediji režiserja Jurija Zrneca Star fotr.

Za filmofile

Za filmoljube bodo na silvestrovo poskrbeli v Cankarjevem domu, kjer bodo v Kosovelovi dvorani ob 20.30 zavrteli britanski film režiserja Richarda Ayoadeja Podmornica, za katerega je na voljo še nekaj vstopnic. V Kinodvoru bo ob 21. uri na ogled silvestrska predpremiera filma Ana Karenina Joea Wrighta, ki je razprodana. Vstopnice pa so še na voljo v kinu Komuna za glasbeno dramo Nesrečniki Toma Hooperja, ki jo bodo predvajali ob 20. uri.

Štajerska prestolnica bo v SNG Maribor ponudila dve silvestrski predstavi baletnega ansambla. Ob 17. uri bo v veliki dvorani na ogled opereta Vesela vdova režiserja Huga de Ane pod taktirko Simona Dvoršaka, uro in pol pozneje pa v Stari dvorani avtorski projekt Edwarda Cluga Tango. Za Veselo vdovo so vstopnice še na voljo, medtem ko so za Tango že skoraj pošle. V SLG Celje bodo zadnji dan v letu uprizorili predstavo Kena Ludwiga Sleparja v krilu v režiji Borisa Kobala. Vstopnice so že razprodali.

Na odrskih deskah na Gorenjskem in Primorskem

Ljubitelji gledališča na Gorenjskem bodo na zadnji dan v letu na svoj račun prišli v Prešernovem gledališču Kranj in v Špas teatru. V kranjskem gledališču si bodo lahko ob 19. uri ogledali Gogoljevega Revizorja v režiji Jerneja Lorencija, v mengeškem teatru pa jih bo v komediji Slovenska muska od A do Ž zabaval Lado Bizovičar skupaj z Miho Debevcem in Gašperjem Koncem. V kranjskem gledališču imajo še nekaj prostih vstopnic, medtem ko sta oba termina Slovenske muske v mengeškem teatru razprodana.

Tudi na Primorskem bo mogoče silvestrski večer preživeti v gledališču. V SNG Nova Gorica bodo ob 21. uri uprizorili spektakel Vesne Milek, Dušana Jovanovića in Svetlane Slapšak v Jovanovićevi režiji Krojači sveta – Funeral Fashion Show!, Slovensko stalno gledališče (SSG) v Trstu pa bo ob isti uri gostilo predstavo Narodnega doma Maribor Ubežnici avtorjev Pierra Palmadeja in Christopheja Duthurona. Vstopnice za obe predstavi so še na voljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.