Magazin
80 ogledov

Kje lahko uživate za silvestrovo

Slovenska muska od A do Ž Marko Ocepek
Tudi letošnji silvestrov večer bodo lahko ljubitelji gledališča, filma in glasbe preživeli v slovenskih hramih kulture.

Večina večjih gledaliških hiš po vsej Sloveniji bo ponudila silvestrske predstave; nekaj vstopnic je ponekod še na voljo, razprodane pa so predstave Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), Špas teatra in SiTi Teatra BTC.

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo ob 20. uri na ogled akrobatski performans Cirkopolis kanadske skupine Cirque Eloize v režiji Davea St-Pierra in Jeannota Painchauda. Vstopnice za predstavo so še na voljo. Nekaj vstopnic je na voljo tudi za gostujočo glasbeno kriminalno komedijo Gledališča Koper z naslovom Parole, parole avtorja Alda Nicolaja v režiji Jake Ivanca, ki jo bodo uprizorili v Linhartovi dvorani ob 20.30. Vstopnice pa so že skoraj pošle za komedijo Toneta Partljiča Aldo in Micika v režiji Vinka Möderndorferja, ki si jo bo mogoče ogledati ob 20. uri v Klubu Cankarjevega doma.

Na velikem odru ljubljanske Drame bodo ob 19. uri uprizorili predstavo Zang tumb tuuum, ki je nastala v sodelovanju režiserja Vita Tauferja in dramaturginje Lare Simone Taufer, v Mali drami pa uro pozneje Ponorelo lokomotivo Stanislawa Ignacyja Witkiewicza v režiji Jerneja Lorencija. Vstopnice za obe predstavi so še na voljo. Veliki oder MGL bo ob 19.30 ponudil predstavo Lopeja de Vege Vitez čudes v režiji Luke Martina Škofa, mali oder pa pol ure pozneje dramo Karla Schönherrja Hudič babji v režiji Mateje Koležnik. Obe predstavi sta razprodani. Prav tako je razprodana predstava v SiTi Teatru BTC, kjer bo Janez Hočevar - Rifle nastopil v monokomediji režiserja Jurija Zrneca Star fotr.

Za filmofile

Za filmoljube bodo na silvestrovo poskrbeli v Cankarjevem domu, kjer bodo v Kosovelovi dvorani ob 20.30 zavrteli britanski film režiserja Richarda Ayoadeja Podmornica, za katerega je na voljo še nekaj vstopnic. V Kinodvoru bo ob 21. uri na ogled silvestrska predpremiera filma Ana Karenina Joea Wrighta, ki je razprodana. Vstopnice pa so še na voljo v kinu Komuna za glasbeno dramo Nesrečniki Toma Hooperja, ki jo bodo predvajali ob 20. uri.

Štajerska prestolnica bo v SNG Maribor ponudila dve silvestrski predstavi baletnega ansambla. Ob 17. uri bo v veliki dvorani na ogled opereta Vesela vdova režiserja Huga de Ane pod taktirko Simona Dvoršaka, uro in pol pozneje pa v Stari dvorani avtorski projekt Edwarda Cluga Tango. Za Veselo vdovo so vstopnice še na voljo, medtem ko so za Tango že skoraj pošle. V SLG Celje bodo zadnji dan v letu uprizorili predstavo Kena Ludwiga Sleparja v krilu v režiji Borisa Kobala. Vstopnice so že razprodali.

Na odrskih deskah na Gorenjskem in Primorskem

Ljubitelji gledališča na Gorenjskem bodo na zadnji dan v letu na svoj račun prišli v Prešernovem gledališču Kranj in v Špas teatru. V kranjskem gledališču si bodo lahko ob 19. uri ogledali Gogoljevega Revizorja v režiji Jerneja Lorencija, v mengeškem teatru pa jih bo v komediji Slovenska muska od A do Ž zabaval Lado Bizovičar skupaj z Miho Debevcem in Gašperjem Koncem. V kranjskem gledališču imajo še nekaj prostih vstopnic, medtem ko sta oba termina Slovenske muske v mengeškem teatru razprodana.

Tudi na Primorskem bo mogoče silvestrski večer preživeti v gledališču. V SNG Nova Gorica bodo ob 21. uri uprizorili spektakel Vesne Milek, Dušana Jovanovića in Svetlane Slapšak v Jovanovićevi režiji Krojači sveta – Funeral Fashion Show!, Slovensko stalno gledališče (SSG) v Trstu pa bo ob isti uri gostilo predstavo Narodnega doma Maribor Ubežnici avtorjev Pierra Palmadeja in Christopheja Duthurona. Vstopnice za obe predstavi so še na voljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.