Kmalu Svetovna digitalna knjižnica

Foto: Žurnal24 Na sedežu Unesca v Parizu so podpisali sporazum za postavitev Svetovne digitalne
Unesco je naznanil, da bo na internetu v okviru Svetovne digitalne knjižnice kmalu mogoče brezplačno dobiti redka gradiva iz knjižnic.
Oglej si celoten članek

Unesco in ameriška Kongresna Knjižnica sta v Parizu podpisala sporazum za postavitev Svetovne digitalne knjižnice. Ta bo digitalizirala enkratna in redka gradiva iz knjižnic in drugih kulturnih institucij po svetu, da bodo brezplačno dosegljiva na internetu. Med tem gradivom bodo rokopisi, zemljevidi, knjige, partiture, zvočni posnetki, filmi, tiski in fotografije.

 
 

Knjižnice so ključne za zagotovitev univerzalnega dostopa do informacij.

Generalni direktor Unesca Koičiro Matsuura

 
Delegati iz 193 držav članic Unesca lahko v naslednjih dneh na sedežu organizacije v Parizu preverijo in testirajo prototip knjižnice. Ta deluje v arabskem, kitajskem, angleškem, francoskem, ruskem in španskem jeziku, šestih uradnih jezikih Združenih narodov, pa tudi v portugalščini.

Unesco in Kongresna knjižnica sta prototip razvila v sodelovanju z Aleksandrijsko knjižnico, Narodnimi knjižnicami iz Egipta, Brazilije in Rusije ter z Rusko državno knjižnico.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.