Ko bo Charles kralj, bodo ti člani kraljeve družine nastradali

Foto: Profimedia
Charles po očetovi smrti dela red.
Oglej si celoten članek

Avtorica in poznavalka britanskega dvora, Angela Levin, je za radio "talkRadio“ razkrila, kakšne načrte ima Charles. Po očetovi smrti je prevzel vajeti in sedaj bo naredil red, kar je slaba novica za Harryja in Meghan, ki ju menda namerava za vse čase izključiti iz ožjega kroga kraljeve družine.

Charles se je namreč odločil za varčevanje, kar pomeni, da mora zožiti krog oziroma število vidnejših članov dvora. 

O prihodnosti monarhije se je Charles po Philipovi smrti pogovarjal z Williamom, ki se strinja, da je manjša „firma“ za vse najboljša rešitev. Tako naj bi med vidnejše člane dvora spadali le Charles in Camilla ter Williamova družina. To pomeni, da tudi princesa Anne in princ Edvard ne bosta več deležna kraljevih privilegijev. Spomnimo, princ Andrew je moral že pred časom zaradi škandala s pedofilom Epsteinom odstopiti s položaja. 

Ostali člani kraljeve družine se bodo tako morali preživljati sami, za naloge, ki bi jih obdržali znotraj monarhije, pa bi dobili plačilo. Teh verjetno ne bi bilo veliko, saj bi Edward in Anne z izgubo položaja verjetno izgubila tudi naziv in pokroviteljstva. 

"Princ Charles ima čas na novo oblikovati monarhijo in poskrbeti, da bodo davkoplačevalski denar dobili tisti člani, ki so ga vredni. Predstavljam si, da bosta Harry in Meghan ob članstvo v kraljevi družini. Ta zunanji krog je kraljica iz sentimentalnih razlogov zelo dolgo vzdrževala pri življenju in ga sedaj, na svoja stara leta, ni želela spreminjati, kar je razumljivo,“ je povedala Levin. A princ Charles na to gleda drugače. Na podanike želi verjetno narediti vtis tudi zato, ker je zadnja raziskava pokazala, da si Britanci na prestolu želijo videti Williama in ne njega. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:21 29. April 2021.

    upam,da ne bo dolgo kralj...naj raje likvidira svojo zabito kamilico

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.