Ko se izgubi dragoceni ton

Foto: Žurnal24 Predstava traja 60 minut in je primerna za otroke od 6. leta dalje. (Foto: LGL L
Slabo vreme izkoristite za ogled lutkovne predstave Izgubljeni ton , ki jo bodo v ljubljanskem Lutkovnem gledališču uprizorili ob 17. uri.
Oglej si celoten članek

Nekje ali povsod je mesto, v katerem je bilo življenje včasih srečno. Prebivalci so bili med seboj složni in ljubeznivi. Sčasoma pa se je v mesto naselil nered, ki ga je spremljal neznanski hrup. Med ljudi je zasejal nestrpnost in sovraštvo. Veliki, glava tega mesta, se odloči, da je treba mesto na novo uglasiti. Toda v kakofoniji se je izgubil osnovni Ton. Zato Veliki razglasi, da tistemu, ki ga najde, odstopi svoje mesto. Nalogo sprejme Mali, prijazen in dobrohoten mestni fantič. Odpravi se na potovanje, odločen, da bo med neštetimi zvoki sveta odkril pravi, izgubljeni Ton.

Izgubljeni ton se vsebinsko naslanja na motiv stare kitajske legende o cesarstvu, ki je izgubilo osnovni Ton. Po njem so se uglaševala ne le vsa glasbila, temveč tudi družbeno življenje nasploh.

Cena vstopnice je 4,5 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.