Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Ko se izgubi dragoceni ton

Predstava traja 60 minut in je primerna za otroke od 6. leta dalje. (Foto: LGL L Žurnal24 main
Slabo vreme izkoristite za ogled lutkovne predstave Izgubljeni ton , ki jo bodo v ljubljanskem Lutkovnem gledališču uprizorili ob 17. uri.

Nekje ali povsod je mesto, v katerem je bilo življenje včasih srečno. Prebivalci so bili med seboj složni in ljubeznivi. Sčasoma pa se je v mesto naselil nered, ki ga je spremljal neznanski hrup. Med ljudi je zasejal nestrpnost in sovraštvo. Veliki, glava tega mesta, se odloči, da je treba mesto na novo uglasiti. Toda v kakofoniji se je izgubil osnovni Ton. Zato Veliki razglasi, da tistemu, ki ga najde, odstopi svoje mesto. Nalogo sprejme Mali, prijazen in dobrohoten mestni fantič. Odpravi se na potovanje, odločen, da bo med neštetimi zvoki sveta odkril pravi, izgubljeni Ton.

Izgubljeni ton se vsebinsko naslanja na motiv stare kitajske legende o cesarstvu, ki je izgubilo osnovni Ton. Po njem so se uglaševala ne le vsa glasbila, temveč tudi družbeno življenje nasploh.

Cena vstopnice je 4,5 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.