Kokosov sok med dieto

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kokosov sok ni le eksotična, ampak tudi zdrava pijača, s katero se lahko osvežite v vročih dneh.
Oglej si celoten članek

Osvežitev s kokosovim sokom bo telo napolnila z aminokislinami, vitaminom C in različnimi minerali, kot so kalij, magnezij in natrij. Prav zaradi tega ga strokovnjaki označujejo tudi kot naravni izotonik in priporočajo vsem rekreativnim in profesionalnim športnikom. Ker vsebuje tudi kalcij, je lahko dober nadomestek za mleko pri vseh, ki ne prenašajo laktoze.

Spremljevalec diet

Kokosov sok za razliko od kokosovega mleka vsebuje zelo malo maščob in ogljikovih hidratov, zato ga lahko uživate tudi med dietami. Spodbuja izločevanje škodljivih snovi iz telesa, jeter in ledvic, zato je prava izbira tudi takrat, ko se odločite za prečiščevalni konec tedna.

Čeprav je najboljši kot čisto sveža osvežitev na eksotični plaži, ko ga pijete kar iz oreha, pa lahko kokosovo mleko dobite tudi v boljših živilskih prodajalnah. Pazite le, da izberete takšnega brez dodanih sladkorjev in konzervansov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.