Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Kokosov sok med dieto

kokosovo mleko Shutterstock
Kokosov sok ni le eksotična, ampak tudi zdrava pijača, s katero se lahko osvežite v vročih dneh.

Osvežitev s kokosovim sokom bo telo napolnila z aminokislinami, vitaminom C in različnimi minerali, kot so kalij, magnezij in natrij. Prav zaradi tega ga strokovnjaki označujejo tudi kot naravni izotonik in priporočajo vsem rekreativnim in profesionalnim športnikom. Ker vsebuje tudi kalcij, je lahko dober nadomestek za mleko pri vseh, ki ne prenašajo laktoze.

Spremljevalec diet

Kokosov sok za razliko od kokosovega mleka vsebuje zelo malo maščob in ogljikovih hidratov, zato ga lahko uživate tudi med dietami. Spodbuja izločevanje škodljivih snovi iz telesa, jeter in ledvic, zato je prava izbira tudi takrat, ko se odločite za prečiščevalni konec tedna.

Čeprav je najboljši kot čisto sveža osvežitev na eksotični plaži, ko ga pijete kar iz oreha, pa lahko kokosovo mleko dobite tudi v boljših živilskih prodajalnah. Pazite le, da izberete takšnega brez dodanih sladkorjev in konzervansov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.