Koliko ženske v resnici zapravijo?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V anketi je sodelovalo tisoč ženski, ki so odkrito spregovorile o svojih nakupovalnih navadah. Izsledki so pokazali, da ženske v resnici porabijo ogromno denarja za oblačila, a vseeno nimajo česa obleči.
Oglej si celoten članek

Vsaka ženska naj bi v svojem življenju nakupila povprečno 3.109 kosov oblačil – 271 parov čevljev, 185 oblek, 145 torbic in denarnic.

Še vedno ni dovolj

Kljub visokim številkam pa to še vedno ni dovolj, saj se vsaki velikokrat zgodi, da nimajo česa obleči. 40 odstotkov vseh žensk se preobleče najmanj dvakrat na dan. Deset odstotkov vseh si kakšen modni dodatek privošči vsak teden, 14 odstotkov vseh pa naj bi partnerju tajilo za svoje nakupovalne podvige, nekatere denimo skrivajo, kaj so kupile, druge pa niso najbolj iskrene, ko se pogovor vrti okoli cene, ki so jo plačale za nakupljene dodatke in oblačila. Anketo so izvedli pri Sure Women.

Pritiski modnih smernic

"Veliko žensk čuti pritisk zaradi modnih smernic, ki se hitro spreminjajo in jim je težko slediti. Zaradi tega so pripadnice nežnejšega spola ves čas pod pritiskom, da potrebujejo nekaj novega, saj bodo le tako ostale v trendu," je dejala psihologinja Julie Sperman za Daily Mail.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.