Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Koliko ženske v resnici zapravijo?

nakupovanje, razprodaje Shutterstock
V anketi je sodelovalo tisoč ženski, ki so odkrito spregovorile o svojih nakupovalnih navadah. Izsledki so pokazali, da ženske v resnici porabijo ogromno denarja za oblačila, a vseeno nimajo česa obleči.

Vsaka ženska naj bi v svojem življenju nakupila povprečno 3.109 kosov oblačil – 271 parov čevljev, 185 oblek, 145 torbic in denarnic.

Še vedno ni dovolj

Kljub visokim številkam pa to še vedno ni dovolj, saj se vsaki velikokrat zgodi, da nimajo česa obleči. 40 odstotkov vseh žensk se preobleče najmanj dvakrat na dan. Deset odstotkov vseh si kakšen modni dodatek privošči vsak teden, 14 odstotkov vseh pa naj bi partnerju tajilo za svoje nakupovalne podvige, nekatere denimo skrivajo, kaj so kupile, druge pa niso najbolj iskrene, ko se pogovor vrti okoli cene, ki so jo plačale za nakupljene dodatke in oblačila. Anketo so izvedli pri Sure Women.

Pritiski modnih smernic

"Veliko žensk čuti pritisk zaradi modnih smernic, ki se hitro spreminjajo in jim je težko slediti. Zaradi tega so pripadnice nežnejšega spola ves čas pod pritiskom, da potrebujejo nekaj novega, saj bodo le tako ostale v trendu," je dejala psihologinja Julie Sperman za Daily Mail.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.