Komu zavidajo kadilci?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kar tretjina kadilcev je priznala, da poskuša na različne načine sabotirati svoje prijatelje, ki si želijo, da bi nehali kaditi.
Oglej si celoten članek

V raziskavi, ki jo je naredilo farmacevtsko podjetje, je sodelovalo več kot tisoč kadilcev in nekdanjih kadilcev, ki so nehali kaditi. Kar 72 odstotkov vseh, ki so prenehali z razvado, je dejalo, da so imeli v času abstinenčne krize občutek, kot da jih nekdo poskuša ustaviti pri odvajanju od kajenja. Čeprav bi prijatelji pri prenehanju kajenja morali biti v oporo, pa se v tistih trenutkih prelevijo v najhujše sovražnike, poročajo hrvaški mediji. Pogostokrat se prijatelji zavejo svojih napak in ne privoščijo, da bi njihovi prijatelji te napake odpravili pri sebi, saj bi to pomenilo, da jih samo oni niso sposobni odpraviti.

Obdajte se s pozitivnimi prijatelji

Da prenehanje kajenja ni ravno mačji kašelj, je jasno vsem, ki so kdaj kadili. V povprečju so nekdanji kadilci, preden jim je resnično uspelo, poskusili prenehati kaditi vsaj trikrat, nekateri pa so bili uspešni šele petič. Boj z nikotinskim sovražnikom je dovolj stresen tudi brez dodatnega stresa, ki ga prinašajo kadilski prijatelji, ki ostalim ne privoščijo, da bi se odvadili cigaret. Če se odločate, da ne boste več kadili, se obdajte s pozitivnimi prijatelji, ki vam bodo stali ob strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.