Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Komu zavidajo kadilci?

kajenje Shutterstock
Kar tretjina kadilcev je priznala, da poskuša na različne načine sabotirati svoje prijatelje, ki si želijo, da bi nehali kaditi.

V raziskavi, ki jo je naredilo farmacevtsko podjetje, je sodelovalo več kot tisoč kadilcev in nekdanjih kadilcev, ki so nehali kaditi. Kar 72 odstotkov vseh, ki so prenehali z razvado, je dejalo, da so imeli v času abstinenčne krize občutek, kot da jih nekdo poskuša ustaviti pri odvajanju od kajenja. Čeprav bi prijatelji pri prenehanju kajenja morali biti v oporo, pa se v tistih trenutkih prelevijo v najhujše sovražnike, poročajo hrvaški mediji. Pogostokrat se prijatelji zavejo svojih napak in ne privoščijo, da bi njihovi prijatelji te napake odpravili pri sebi, saj bi to pomenilo, da jih samo oni niso sposobni odpraviti.

Obdajte se s pozitivnimi prijatelji

Da prenehanje kajenja ni ravno mačji kašelj, je jasno vsem, ki so kdaj kadili. V povprečju so nekdanji kadilci, preden jim je resnično uspelo, poskusili prenehati kaditi vsaj trikrat, nekateri pa so bili uspešni šele petič. Boj z nikotinskim sovražnikom je dovolj stresen tudi brez dodatnega stresa, ki ga prinašajo kadilski prijatelji, ki ostalim ne privoščijo, da bi se odvadili cigaret. Če se odločate, da ne boste več kadili, se obdajte s pozitivnimi prijatelji, ki vam bodo stali ob strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.