Konec vojne rdečih podplatov

Foto: net-a-porter
Foto: net-a-porter
Vojna modnih velikanov Christiana Louboutina in YSL je dobila sodni epilog. Christian Louboutin je tožil modno hišo Yves Saint Laurent zaradi uporabe rdečih podplatov na njihovih čevljih in tožbo izgubil.
Oglej si celoten članek

Sredi aprila je modni svet pretresel spor Christiana Louboutina in modne hiše Yves Saint Laurent, saj je prvi drugo obtožil plagiatorstva. Vzrok obtožbe je bil znamenit rdeč podplat, ki je razpoznaven znak Louboutinovih čevljev. Louboutin je svoje rdeče podplate zaščitil leta 2008, in preden je vložil tožbo, je opozoril YSL, naj na svojih čevljih ne uporabijo rdečih podplatov. Ker se niso odzvali, je vložil tožbo, v kateri je zahteval milijon dolarjev odškodnine in takojšnje prenehanje uporabe rdečega usnja na podplatih čevljev YSL.

Tožba v prid YSL

Sodnik je odločil v prid modne hiše Yves Saint Laurent, poročajo na spletnem portalu New York Fashion. Odločitev je utemeljil z argumentom, da je v modni industriji barva osnovna za izražanje in ustvarjalnost. Nihče si ne bi smel lastiti barve in barva nikoli ne bi smela biti osnova zahtevka za zaščito izdelka ali blagovne znamke.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.