Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Konec vojne rdečih podplatov

Louboutin net-a-porter
Vojna modnih velikanov Christiana Louboutina in YSL je dobila sodni epilog. Christian Louboutin je tožil modno hišo Yves Saint Laurent zaradi uporabe rdečih podplatov na njihovih čevljih in tožbo izgubil.

Sredi aprila je modni svet pretresel spor Christiana Louboutina in modne hiše Yves Saint Laurent, saj je prvi drugo obtožil plagiatorstva. Vzrok obtožbe je bil znamenit rdeč podplat, ki je razpoznaven znak Louboutinovih čevljev. Louboutin je svoje rdeče podplate zaščitil leta 2008, in preden je vložil tožbo, je opozoril YSL, naj na svojih čevljih ne uporabijo rdečih podplatov. Ker se niso odzvali, je vložil tožbo, v kateri je zahteval milijon dolarjev odškodnine in takojšnje prenehanje uporabe rdečega usnja na podplatih čevljev YSL.

Tožba v prid YSL

Sodnik je odločil v prid modne hiše Yves Saint Laurent, poročajo na spletnem portalu New York Fashion. Odločitev je utemeljil z argumentom, da je v modni industriji barva osnovna za izražanje in ustvarjalnost. Nihče si ne bi smel lastiti barve in barva nikoli ne bi smela biti osnova zahtevka za zaščito izdelka ali blagovne znamke.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.