Konoplja odlična za nego kože

Foto: HEMPZ zivljenje 10.01.13. konoplja olje, foto: HEMPZ
Konopljino olje. Vsebuje maščobne kisline, ki bodo zaščitile vašo kožo.
Oglej si celoten članek

"Pomembno dejstvo je, da konopljino olje vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin, še posebno redko gamalinolensko maščobno kislino (GLA), ki je osnova pri zaščiti in delovanju proti izgubi vode v koži, zato je njena uporaba v kozmetiki zelo cenjena," pravi Drago Balaban iz Harmonije narave. Olja in maščobne kisline bodo poskrbeli, da bo vaša koža bolj elastična, klinične študije pa dokazujejo tudi pozitiven vpliv pri težavah s suho kožo, ekcemih in luskavici. V tem primeru je najboljša kombinacija uživanja in nanašanja konopljinega olja na kožo.

Zaščita za najmlajše

"Konopljino olje se vse pogosteje uporablja tudi v kozmetiki za otroke, saj ustvari zaščitni sloj, ki omogoča, da koža diha. Aktivira koži lastne encime in tako okrepi funkcijo neravnovesja kože," poudarja Ian Jan iz Bio konoplje. Zakaj ne bi nanesli na kožo nečesa, kar damo sicer tudi na krožnik?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.