Magazin > Lepota & telo
295 ogledov

Konoplja odlična za nego kože

konoplja Shutterstock
Konopljino olje. Vsebuje maščobne kisline, ki bodo zaščitile vašo kožo.

"Pomembno dejstvo je, da konopljino olje vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin, še posebno redko gamalinolensko maščobno kislino (GLA), ki je osnova pri zaščiti in delovanju proti izgubi vode v koži, zato je njena uporaba v kozmetiki zelo cenjena," pravi Drago Balaban iz Harmonije narave. Olja in maščobne kisline bodo poskrbeli, da bo vaša koža bolj elastična, klinične študije pa dokazujejo tudi pozitiven vpliv pri težavah s suho kožo, ekcemih in luskavici. V tem primeru je najboljša kombinacija uživanja in nanašanja konopljinega olja na kožo.

Zaščita za najmlajše

"Konopljino olje se vse pogosteje uporablja tudi v kozmetiki za otroke, saj ustvari zaščitni sloj, ki omogoča, da koža diha. Aktivira koži lastne encime in tako okrepi funkcijo neravnovesja kože," poudarja Ian Jan iz Bio konoplje. Zakaj ne bi nanesli na kožo nečesa, kar damo sicer tudi na krožnik?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.