Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Recept za mladosten videz

ženska Shutterstock
Najboljši recept za mladosten videz so antioksidanti, vitamini, spanec in redna vadba.

Na to, kako boste videti v zrelih letih, vpliva precej dejavnikov. Najvplivješi so seveda geni, zelo pomembno pa je tudi, kako zase skrbite v mladih letih. Skratka, na zrela leta morate začeti misliti že kmalu po 20. letu. Izogibajte se predelani hrani, sladkorju, alkoholu in kofeinu.



Hrana in spanec

Za kožo je pomembno, da se izogibate soncu, uporabljate zaščitne kreme in uživate hrano, ki je bogata z antioksidanti. Jagode, borovnice, brokoli, korenje ... pomagajo ohranjati kolagen in elastin pod kožo.

Poskušajte ohranjati težo – njeno nihanje namreč prispeva k nastajanju gub na obrazu. Pomemben je tudi dober spanec. Kronično pomanjkanje spanca se bo po nekaj letih gotovo poznalo na vašem videzu. Spat hodite pred polnočjo. 



Trenirajte telo

Ene od najbolj znanih vaj za ohranjanje prožnosti, vitalnosti in mladostnosti so tibetanske vaje. Pred 2.500 leti so jih začeli izvajati tibetanski menihi, tradicionalni obredi pa so se prenašali iz roda v rod. Tako s tibetanskimi vajami kot z jogo se boste naučili sproščati in obvladati stres, ki je eden od večjih sovražnikov mladostnega videza.

Koktajl

Koktajl, ki preprečuje staranje kože, je sestavljen iz riževih otrobov, izvlečka listov zelenega čaja, sojine moke, sezamovega olja in semen, pšeničnih kalčkov in japonskega kvasa, imenovanega koji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.