Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Posebne nege za sijočo in gladko kožo

nega obraz Shutterstock
Bleščeča koža. Pred zabavo na radiofrekvenco, kisikovo nego ali globinsko vlaženje obraza.

Obraz. V zadnjih tednih decembra, ko se vrstijo zabave, želimo biti čim lepše. Pozanimali smo se, kaj je mogoče tik pred zdajci narediti za kožo na obrazu.

Z radiofrekvenco nad gube

V centru za zdravo življenje Healthness predlagajo radiofrekvenco obraza. Gre za postopek, pri katerem z radiofrekvenčno energijo segrevajo globlje plasti kože, kar povzroči trenutno krčenje kolagenskih vlaken in obenem stimulira določene celice, da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Koža tako postane bolj napeta, čvrsta in gladka, gubice se zgladijo, izboljšata se stanje povešene kože in obrazna silhuteta ...

Rezultati takoj

Radiofrekvenco lahko združijo z ultrazvokom, kar dodatno deluje na preoblikovanje obraznih linij, ki so se spremenile zaradi z leti pridobljenih maščobnih "žepkov" in oblog ali hitrega povišanja in izgubljanja telesne teže. Tako radiofrekvenca kot ultrazvok sta neinvazivna in neboleča, takoj po tretmaju pa se lahko vrnete k vsakdanjim opravilom.

"Naj povem, da je Accent Ultra edina tovrstna platforma v Sloveniji, in omogoča takoj viden rezultat," poudarja Milena Omerzu, nosilka koncepta centra Healthness, v katerem decembra ponujajo kar nekaj različnih akcij. Radiofrekvenca je primerna tako za ženske kot moške nad 25. letom starosti oziroma takrat, ko se začnejo kazati prvi znaki staranja kože, primerna pa je za vsak tip kože.

Kisikova nega

V Salonu Lavanda medtem predlagajo specialno kisikovo nego ali kratko osvežilno kisikovo nego, ki jo lahko naredijo tudi tik pred zabavo. "Pomlajevalno in osvežilno nego s kisikom izvajamo z aparatom, ki ustvarja koncentriran kisik, razpršilom ter ustrezno ampulo (hialuron, vitamini, kolagen ...). Pršenje po obrazu, vratu in dekolteju je zelo prijetno, sproščujoče in učinkovito. S to metodo namreč učinkovinam omogočimo prodor v globlje plasti kože. S tem, ko kožo navlažimo, jo naredimo tudi prožnejšo. Že po prvem postopku je koža sijoča in gladka," razlaga Karla Eržen iz Salona Lavanda. Po kisikovi negi bodo tudi ličila obstojnejša.

Globinsko vlaženje

V salonu Esenca pa bi dan pred zabavo naredili nego obraza in dekolteja z ionizacijo oziroma globinskim vlaženjem kože s hidratantnim gel serumom. "Z liftingom oziroma stimulacijo mišic izboljšamo tonus in dvignemo spuščene obrazne linije, kar obraz vidno pomladi. Naša posebnost je lifting okrog oči, zaradi katerega so ženske posebno hvaležne, ker se jim dvignejo veke ter so videti mlajše in bolj sveže. Za posebne priložnosti imamo maske s C-vitaminom, ki se dajo na obraz nekaj ur pred zabavo in je koža po njih videti lepo sveža in napeta," razlaga Dragana Pogačar iz salona Esenca.

Domača nega

Če nimate časa za obisk salona, si naredite blag piling, na obraz dajte osvežilno masko ter zaščitno kremo. Vse nepravilnosti prekrijte s korektorjem, nanesite tekoči puder, nato pa puder v prahu, svetuje Pogačarjeva. Sledi naj ličenje, ki je lahko za mlajše drznejše in za starejše diskretnejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.