Magazin > Lepota & telo
93 ogledov

Štirje proti suhi koži

koža nega Shutterstock
Suha koža. Po prvem mrazu že zateguje in peče. Posebno nego potrebujeta obraz in tudi telo.

Suha koža je še posebno občutljiva na mraz ter veter in suh zrak v ogrevanih prostorih. Pozimi ji namenite intenzivnejšo in vlažnejšo nego.

1. Vlaga in maščobe

Ali kožo negujete z ustrezno kremo, ugotovite s preprostim poskusom: če imate na obrazu tudi nekaj minut po nanosu kreme še občutek zategovanja, izberite bolj hranljivo kremo. Čeprav je vaša koža suha in potrebuje vlago, ji morate dovajati tudi maščobo, saj tvori zunanji zaščitni plašč.

2. Vlažilni serum in 
tekoči puder

Pred nanosom ličil uporabite hidratantni serum, šele nato puder, ki naj bo tekoč. Na kožo ga nanašajte z gobico, ki naj ne vsebuje lateksa.

3. Senčilo za lica v 
kremi

Lica poudarite s senčilom v kremi, izogibajte se tistim v prahu, ki kožo še bolj izsušijo. Če uporabljate puder v prahu, ga s čopičem nanesite samo na tako imenovano T-območje.

4. Pilig za suho kožo le izjemoma

Piling na suhi koži izvajajte čim redkeje. Pazljivi bodite tudi pri izbiri tonika – uporabljajte takega, ki je namenjen suhi koži in ne 
vsebuje alkohola.

Zaščitite tudi telo

Suha koža na obrazu, ki ji primanjkuje maščobe in vlage, se hitreje stara, gubice se pojavijo prej kot pri mastni in mešani koži. Posebno nego potrebuje tudi suha koža telesa, predvsem nog in rok. Izogibajte se prepogostim kopelim, najbolje je, da se le prhate. Uporabljajte neagresivna naravna mila.

Izdelki za nego naj vsebujejo maščobe, antioksidante in ureo (karbamid). Po močnem potenju (savna) koži pomagajte z debelim slojem hranilne kreme, na obraz pa nanesite vlažilno masko. Če imate suho kožo in radi plavate, na kožo nanesite vodoodporno kremo z ultravijoličnimi filtri. Izogibajte se močno klorirani vodi, ki zelo izsušuje kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.