Koranski psalmi prepovedani

Foto: Žurnal24 Če že znate brati, pa ni dovoljeno zvoniti.
Savdska organizacija muslimanskih klerikov je po srečanju v svetem mestu Meka prepovedala uporabo verzov iz Korana kot melodij za zvonjenje mobilnih telefonov.
Oglej si celoten članek

Prav tako naj bi bilo prepovedano tudi oglaševanje za verze iz Korana, ki jih je mogoče naložiti z internetnih strani.

Srečanja v Meki, ki mu je predsedoval savdski veliki mufti šejk Abdelaziz al Šejk, se je udeležilo približno 70 muslimanskih klerikov. Savdski dnevnik Al Hajat še poroča, da se je na srečanju razvila zelo razgibana razprava prav o melodijah za mobilne telefone. "Uporaba verzov iz Korana kot melodij za mobilne telefone je prepovedana, saj bi nepravilno in nasilno prekinjanje psalmov ali njihova uporaba na neprimernih mestih lahko uničila ali škodovala Koranu," je islamski pravni svet zapisal v verskem razglasu.

V zadnjih letih so kleriki iz Egipta večkrat javno obsojali uporabo koranskih verzov v mobilni telefoniji, ker naj bi bila to lahkomiselnost, ki posega v nedotakljivo dostojanstvo muslimanske svete knjige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.