Magazin > Bizarno
23 ogledov

Koranski psalmi prepovedani

Če že znate brati, pa ni dovoljeno zvoniti. Žurnal24 main
Savdska organizacija muslimanskih klerikov je po srečanju v svetem mestu Meka prepovedala uporabo verzov iz Korana kot melodij za zvonjenje mobilnih telefonov.

Prav tako naj bi bilo prepovedano tudi oglaševanje za verze iz Korana, ki jih je mogoče naložiti z internetnih strani.

Srečanja v Meki, ki mu je predsedoval savdski veliki mufti šejk Abdelaziz al Šejk, se je udeležilo približno 70 muslimanskih klerikov. Savdski dnevnik Al Hajat še poroča, da se je na srečanju razvila zelo razgibana razprava prav o melodijah za mobilne telefone. "Uporaba verzov iz Korana kot melodij za mobilne telefone je prepovedana, saj bi nepravilno in nasilno prekinjanje psalmov ali njihova uporaba na neprimernih mestih lahko uničila ali škodovala Koranu," je islamski pravni svet zapisal v verskem razglasu.

V zadnjih letih so kleriki iz Egipta večkrat javno obsojali uporabo koranskih verzov v mobilni telefoniji, ker naj bi bila to lahkomiselnost, ki posega v nedotakljivo dostojanstvo muslimanske svete knjige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.