Koronavirus: Direktorica Televizije Slovenija izpostavila "ozko grlo“

Foto: Stane Sršen, RTVS
Foto: Stane Sršen, RTVS
Kaj bo z Evrovizijo?
Oglej si celoten članek

Direktorica Televizije Slovenija, Natalija Gorščak, je v pogovoru z Mišo Molk pojasnila, kako so se na RTVS odzvali na epidemijo koronavirusa. V času, ko veljajo posebni ukrepi zaradi epidemije, bodo snemali oddaje z manjšim številom gostov, programe pa bodo prilagodili tudi šolarjem in otrokom, ki so zaradi ukrepov ostali doma. 

"Navodilo je, da se v vseh delih RTVS naredi več ekip, vsaj dve. Pri nas ni toliko zaposlenih, kot se govori. Maksimalno lahko formiramo tri produkcijske ekipe,“ je še razložila in dodala, da bosta v oddelkih, ki jih sestavljata dva človeka, najprej delala oba, nato pa bo en doma, drugi pa v službi. 

"Naše ozko grlo je predvajanje programov, v katerih delajo ljudje, ki jih sicer ne vidimo, a se opravlja mnogo stvari in se v zadnjem trenutku dogajajo spremembe. To ozko grlo je najbolj na udaru. Tam se najbolj bojimo, da bi kdo zbolel,“ je še razložila.
 

Eurosong – bo ali ne bo?

Gorščak pravi, da se priprave na letošnjo Evrovizijo nadaljujejo. "Še vedno vsi upajo, da Rotterdam bo,“ je povedala. Obenem pa že tečejo pogovori o načrtu B. "V Sloveniji naj bi bilo to v studiu. Če bi v veljavo stopil načrt B, bi vsak v svojem studiu predvajal oziroma zavrtel posnetek svojega predstavnika. To bi verjetno nekdo povezoval. O vsem se še pogovarjajo,“ je še razložila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • vec
    12:45 16. Marec 2020.

    Kako neumnost izjavi ta baba, sevede bo odpadlo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.