Magazin > Film & Glasba & TV
2877 ogledov

Koronavirus: Direktorica Televizije Slovenija izpostavila "ozko grlo“

RTVS Stane Sršen, RTVS
Kaj bo z Evrovizijo?

Direktorica Televizije Slovenija, Natalija Gorščak, je v pogovoru z Mišo Molk pojasnila, kako so se na RTVS odzvali na epidemijo koronavirusa. V času, ko veljajo posebni ukrepi zaradi epidemije, bodo snemali oddaje z manjšim številom gostov, programe pa bodo prilagodili tudi šolarjem in otrokom, ki so zaradi ukrepov ostali doma. 

"Navodilo je, da se v vseh delih RTVS naredi več ekip, vsaj dve. Pri nas ni toliko zaposlenih, kot se govori. Maksimalno lahko formiramo tri produkcijske ekipe,“ je še razložila in dodala, da bosta v oddelkih, ki jih sestavljata dva človeka, najprej delala oba, nato pa bo en doma, drugi pa v službi. 

"Naše ozko grlo je predvajanje programov, v katerih delajo ljudje, ki jih sicer ne vidimo, a se opravlja mnogo stvari in se v zadnjem trenutku dogajajo spremembe. To ozko grlo je najbolj na udaru. Tam se najbolj bojimo, da bi kdo zbolel,“ je še razložila.
 

Eurosong – bo ali ne bo?

Gorščak pravi, da se priprave na letošnjo Evrovizijo nadaljujejo. "Še vedno vsi upajo, da Rotterdam bo,“ je povedala. Obenem pa že tečejo pogovori o načrtu B. "V Sloveniji naj bi bilo to v studiu. Če bi v veljavo stopil načrt B, bi vsak v svojem studiu predvajal oziroma zavrtel posnetek svojega predstavnika. To bi verjetno nekdo povezoval. O vsem se še pogovarjajo,“ je še razložila.

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 12:45 16.marec 2020.

    Kako neumnost izjavi ta baba, sevede bo odpadlo.