Kosmiči za zajtrk vas delajo bolj zdrave

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rezultati nove raziskave kažejo, da imajo kosmiči, če jih jeste za zajtrk, pozitiven učinek na vaše telo. Tisti, ki jih uživate redno, vase vnašate več hranilnih snovi.
Oglej si celoten članek

Raziskava, v katero so bili zajeti osnovnošolski otroci, je pokazala, da tisti, ki redno jedo zajtrk, zaužijejo več vitamina A in C, več kalcija in železa. Poleg tega so rezultati tudi pokazali, da je njihova telesna teža veliko bolj zdrava.

V drugi, podobni raziskavi, ki je temeljila na odraslih, so te ugotovitve potrdili in dodali, da kosmiči za zajtrk pripomorejo k boljšemu zdravju, saj z njihovo pomočjo v telo vnašate več hranilnih snovi. Ljudje, ki redno jedo zajtrk, zaužijejo več vlaknin, vitaminov in mineralov kot tisti, ki se mu izogibajo. "Obe raziskavi le še potrjujeta to, kar smo že vedeli: da tako otroci kot odrasli, ki za zajtrk jedo kosmiče, vase vnašajo več hranilnih snovi, ki so potrebne za dobro delovanje organizma, kot tisti, ki za zajtrk jedo kaj drugega oziroma ga sploh ne jedo," je ob tem povedala nutricionistka Sarah West iz društva za zdravo uživanje zajtrka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.