Magazin > Lepota & telo
124 ogledov

Kosmiči za zajtrk vas delajo bolj zdrave

kosmiči zajtrk Shutterstock
Rezultati nove raziskave kažejo, da imajo kosmiči, če jih jeste za zajtrk, pozitiven učinek na vaše telo. Tisti, ki jih uživate redno, vase vnašate več hranilnih snovi.

Raziskava, v katero so bili zajeti osnovnošolski otroci, je pokazala, da tisti, ki redno jedo zajtrk, zaužijejo več vitamina A in C, več kalcija in železa. Poleg tega so rezultati tudi pokazali, da je njihova telesna teža veliko bolj zdrava.

V drugi, podobni raziskavi, ki je temeljila na odraslih, so te ugotovitve potrdili in dodali, da kosmiči za zajtrk pripomorejo k boljšemu zdravju, saj z njihovo pomočjo v telo vnašate več hranilnih snovi. Ljudje, ki redno jedo zajtrk, zaužijejo več vlaknin, vitaminov in mineralov kot tisti, ki se mu izogibajo. "Obe raziskavi le še potrjujeta to, kar smo že vedeli: da tako otroci kot odrasli, ki za zajtrk jedo kosmiče, vase vnašajo več hranilnih snovi, ki so potrebne za dobro delovanje organizma, kot tisti, ki za zajtrk jedo kaj drugega oziroma ga sploh ne jedo," je ob tem povedala nutricionistka Sarah West iz društva za zdravo uživanje zajtrka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.