"Kourtney Kardashian, kako si drzneš zavajati ljudi"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zdravnik iz Londona zaradi najstarejše od sester Kardashian znorel.
Oglej si celoten članek

Znane osebnosti imajo mnogokrat na množice večji vpliv kot strokovnjaki, zato je lahko zelo nevarno, če širijo zdravstvene nasvete ali informacije, ki so nepreverjene.

Kourtney Kardashian je pred kratkim na Instagramu delila "zgodbo“, ki jo je sicer pozeneje umaknila, v kateri je bilo zapisano, da kirurške maske povzročajo raka, ker so "narejene iz PTFE-ja (politetrafluoretilena)“.

Da nekatere maske res vsebujejo to snov, drži, večina pa jih je narejena iz polipropilena. Tudi če maska vsebuje PFTE, je verjetnost, da bi zaradi njih prišlo do zdravstvenih težav, zanemarljiva, piše fullfact.org.

Foto: Instagram kourtney kardashian

To je potrdil tudi zdravnik iz Londona, ki mu je po zvezdničini objavi počil film. "Kourtney Kardashian, kako si drzneš zavajati ljudi in trditi, da maske povzročajo raka. Zdravniki te jeb*** maske nosimo že desetletja. Ali se sploh zavedaš, kako smešne so tvoje izjave? Maske rešujejo življenja. Ker si lažne informacije delila s svojimi sledilci, boš neposredno odgovorna za smrti ljudi,“ je zapisal dr. Josh Wolrich in sledilce pozval, naj Kourtneyjino zgodbo prijavijo, saj je situacija zelo resna. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.