Kraljica Elizabeta jokala, princ Harry pa je povzročil razburjenje

Foto: Profimedia kraljica elizabeta Foto: Profimedia kraljica elizabeta Foto: Profimedia kraljica elizabeta
Kraljica Elizabeta II. čustev ni skrivala.
Oglej si celoten članek

Foto: Profimedia princ harry V nedeljo so se v Veliki Britaniji s slovesnostjo, na kateri so bile tudi kronane glave, spomnili žrtev vojn. Kraljico Elizabeto je slovesnost tako ganila, da je zajokala. 91-letnica svoja čustva v javnosti sicer skriva, ta praznik, dan spomina na padle, pa jo vsako leto globoko gane. Leta 2002 je jokala med spominsko mašo, lani pa je čustvom pustila prosto pot na slovesnosti v spomin padli vojakom v  Alrewasu.

Med tistimi, ki so se udeležili slovesnosti, so bili tudi princ Charles, vojvodinja Kate, premierka Theresa May, vodja opozicije Jeremy Corbyn, venec pa je nosil tudi princ Harry, ki mu je kraljica po slovesnosti verjetno navila ušesa, saj je neobrit nosil uniformo. "Princ Harry nas je pustil na cedilu. V kraljičini konjenici ni prostora za brade. Na tako pomemben dan bi se moral obriti,“ je povedal član vojske, predstavnik obrambnega ministrstva pa je pojasnil, da se Harryju, ki je iz vojske izstopil, ni treba več držati pravil.

Pravila v britanski vojski velevajo, da lahko člani vojske brade nosijo le izjemoma, na primer, če ima vojak težave s kožo ali mu to narekuje vera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.