Magazin > VIP
11476 ogledov

Kraljica Elizabeta jokala, princ Harry pa je povzročil razburjenje

kraljica elizabeta
1/3
Kraljica Elizabeta II. čustev ni skrivala.

princ harry | Avtor: Profimedia Profimedia
V nedeljo so se v Veliki Britaniji s slovesnostjo, na kateri so bile tudi kronane glave, spomnili žrtev vojn. Kraljico Elizabeto je slovesnost tako ganila, da je zajokala. 91-letnica svoja čustva v javnosti sicer skriva, ta praznik, dan spomina na padle, pa jo vsako leto globoko gane. Leta 2002 je jokala med spominsko mašo, lani pa je čustvom pustila prosto pot na slovesnosti v spomin padli vojakom v  Alrewasu.

Med tistimi, ki so se udeležili slovesnosti, so bili tudi princ Charles, vojvodinja Kate, premierka Theresa May, vodja opozicije Jeremy Corbyn, venec pa je nosil tudi princ Harry, ki mu je kraljica po slovesnosti verjetno navila ušesa, saj je neobrit nosil uniformo. "Princ Harry nas je pustil na cedilu. V kraljičini konjenici ni prostora za brade. Na tako pomemben dan bi se moral obriti,“ je povedal član vojske, predstavnik obrambnega ministrstva pa je pojasnil, da se Harryju, ki je iz vojske izstopil, ni treba več držati pravil.

Pravila v britanski vojski velevajo, da lahko člani vojske brade nosijo le izjemoma, na primer, če ima vojak težave s kožo ali mu to narekuje vera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.