Krči zaradi rdečila za ustnice?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Gluten se skriva tudi v ličilih, za krče bi lahko bilo krivo tudi rdeče vino.
Oglej si celoten članek

Mnogi za krče v želodcu krivijo stres ali infekcijo, pri ženskah pa obstaja verjetnost, da je za njihove težave krivo rdeče vino. Kar 8,9 odstotka žensk namreč slabo prenaša to vrsto alkohola, in sicer zaradi histamina in nekaterih beljakovin, ki lahko povzročajo srbečico, izpuščaje, kihanje, drisko in želodčne krče.

Krče sicer lahko povzročata tudi rdečilo za ustnice ali zobna pasta. V nekaterih kozmetičnh izdelkih se namreč nahaja gluten, ki ga veliko ljudi slabo prenaša. Če ste nanj občutljivi, pri nakupu pazite na latinske izraze na etiketah: triticum (pšenica), secale (rž) ali  hordeum vulgare (ječmen).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.