Krema, ki bo odstranila tetovažo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kanadski študent je razvil novo metodo odstranjevanja tatuja, ki bi lahko marsikoga odrešila bolečin in stroškov, ki jih prinese odstranitev poslikave. Da se boste znebili tetovaže, bo zdaj dovolj le krema, s katero ta vse bolj bledi in postopoma tudi izgine.
Oglej si celoten članek

Alec Falkenham, 27-letni študent in inovator, razvija kremo, s katero bo mogoče odstraniti tetovažo. "V primerjavi z laserskim odstranjevanjem tatuja, pri katerem so prisotne opekline, brazgotine in mehurji, smo oblikovali zdravilo, ki nima takih učinkov,“ je za CBC pojasnil Falkenham. "S tem ne poškodujemo normalnih kožnih celic in se izognemo vnetju. Zaradi načina, ki ga uporabljamo, predvidevamo, da do vnetja sploh ne bi smelo priti."

Pri ustvarjanju tetovaže tetovator črnilo vzbrizga v kožo, kar povzroči imunski odziv in celice, imenovane makrofagi, ki pojedo črnilo. Nekaj ga ponesejo do bezgavk, druge ostanejo v koži in tvorijo tetovažo. Falkenhamova krema pa tvori nove mikrofage, ki odstranijo stare celice, napolnjene s črnilom, in jih s tem postopoma, toda zanesljivo odstrani.

Ne le, da bi bila to lahko bolj varna metoda kot lasersko odstranjevanje tatuja, bila naj bi tudi cenejša. Falkenham sicer še ne ve, koliko nanosov bo potrebnih, saj je krema še v fazi testiranja, predvidena cena kreme, ki bi pokrila 10 kvadratnih centimetrov kože, pa je štiri evre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.