Kremna juha iz artičok

Foto: Žurnal24 Artičoka pospešuje prebavo, spodbuja črevesno floro, čisti jetra, spodbuja delov
Artičoke veljajo za afrodiziak. Priprava kremne juhe iz artičok je povsem preprosta in hitra.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 20 dag artičok,
  • 10 dag čebule,
  • 10 dag jušne zelenjave (korenje, zelena, por, peteršilj),
  • 2 dcl sladke smetane za kuhanje,
  • 1 dcl kisle smetane,
  • 3 žlice olivnega olja,
  • sol in poper.


Priprava:

  • Jušno zelenjavo očistite, narežite na manjše kose in skuhajte do mehkega.
  • Zelenjavno osnovo precedite, zelenjavo pa prepasirajte in oboje prihranite.
  • Artičoke očistite in jih v soljenem kropu skuhajte do mehkega.
  • Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte.
  • V posodi segrejte olivno olje in na hitro prepražite sesekljano čebulo.
  • Dodajte pretlačeno zelenjavo in zalijte s sladko smetano in zelenjavno osnovo.
  • Začinite s soljo in poprom, počasi naj vre pet minut. Dodajte še artičoke in vodo od artičok.
  • Zmešajte s paličnim mešalnikom in juho precedite.
  • Posebej v skodelici razmešajte kislo smetano z malo juhe in jo zakuhajte v juho.
  • Še malo prevrite in postrezite.


Naj vam tekne!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.