Potrebujete:
- 20 dag artičok,
- 10 dag čebule,
- 10 dag jušne zelenjave (korenje, zelena, por, peteršilj),
- 2 dcl sladke smetane za kuhanje,
- 1 dcl kisle smetane,
- 3 žlice olivnega olja,
- sol in poper.
Priprava:
- Jušno zelenjavo očistite, narežite na manjše kose in skuhajte do mehkega.
- Zelenjavno osnovo precedite, zelenjavo pa prepasirajte in oboje prihranite.
- Artičoke očistite in jih v soljenem kropu skuhajte do mehkega.
- Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte.
- V posodi segrejte olivno olje in na hitro prepražite sesekljano čebulo.
- Dodajte pretlačeno zelenjavo in zalijte s sladko smetano in zelenjavno osnovo.
- Začinite s soljo in poprom, počasi naj vre pet minut. Dodajte še artičoke in vodo od artičok.
- Zmešajte s paličnim mešalnikom in juho precedite.
- Posebej v skodelici razmešajte kislo smetano z malo juhe in jo zakuhajte v juho.
- Še malo prevrite in postrezite.
Naj vam tekne!