Magazin
110 ogledov

Kremna juha iz artičok

Artičoka pospešuje prebavo, spodbuja črevesno floro, čisti jetra, spodbuja delov Žurnal24 main
Artičoke veljajo za afrodiziak. Priprava kremne juhe iz artičok je povsem preprosta in hitra.

Potrebujete:

  • 20 dag artičok,
  • 10 dag čebule,
  • 10 dag jušne zelenjave (korenje, zelena, por, peteršilj),
  • 2 dcl sladke smetane za kuhanje,
  • 1 dcl kisle smetane,
  • 3 žlice olivnega olja,
  • sol in poper.


Priprava:

  • Jušno zelenjavo očistite, narežite na manjše kose in skuhajte do mehkega.
  • Zelenjavno osnovo precedite, zelenjavo pa prepasirajte in oboje prihranite.
  • Artičoke očistite in jih v soljenem kropu skuhajte do mehkega.
  • Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte.
  • V posodi segrejte olivno olje in na hitro prepražite sesekljano čebulo.
  • Dodajte pretlačeno zelenjavo in zalijte s sladko smetano in zelenjavno osnovo.
  • Začinite s soljo in poprom, počasi naj vre pet minut. Dodajte še artičoke in vodo od artičok.
  • Zmešajte s paličnim mešalnikom in juho precedite.
  • Posebej v skodelici razmešajte kislo smetano z malo juhe in jo zakuhajte v juho.
  • Še malo prevrite in postrezite.


Naj vam tekne!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.