Kriv je računalnik

Foto: Žurnal24 Ob strmenju v zaslon čim več mežikajte in poskrbite, da svoje utrujene oči pogos
Vse več mladih ima težave z rdečimi očmi.
Oglej si celoten članek

"Z rdečimi očmi se srečujemo izjemno pogosto, predvsem s sindromom suhega očesa, ki ga ima več kot 25 odstotkov naše populacije," pravi oftalmologinja Petra Schollmayer. Pri tem izpostavlja rezultate raziskave, ki so pokazali, da je pri bližinskem delu ali delu z računalnikom pogostost mežikanja petkrat manjša kot sicer, posledici pa sta manjše vlaženje očesne površine s solzami in povečano izhlapevanje solz.

Delajte premore
Rdeče oko je lahko posledica očesnega vnetja, krvavitve ali povišanega očesnega pritiska, toda največkrat je vzrok sindrom suhega očesa. Oftalmologinja opozarja, da imajo s suhimi očmi vse pogosteje težave tudi mlajši, ki računalnik velikokrat uporabljajo več ur na dan. "Svoje prispevata tudi delo in prebivanje v klimatiziranih prostorih, saj suh zrak dodatno izsuši očesno površino," dodaja oftalmologinja. Svetuje, da pri delu z računalnikom delate premore in računalniški zaslon postavite nižje od višine oči, saj bo tako pri gledanju očesna reža manj odprta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.